Piszke Papír - Minden esetre

15 kreatív ötlet wc papír gurigából

Akár hiszed, akár nem, rengeteg kreatív dolgot lehet készíteni olyan wc papír gurigákból, amikről már elfogyott a wc papír. Ceruzatartó, adventi naptár, szezonális asztali- és falidíszek is készülhetnek üres toalettpapír gurigákból, mindezt a fenntarthatóság jegyében.

Nemcsak a gyerekeknek lehet szuper készségfejlesztő az ilyen csináld-magad program, de otthonod is gazdagodhat néhány szemet gyönyörködtető dekorációval. Cikkünkben összegyűjtöttünk néhány kreatív ötletet wc papír gurigából, de a felhasználási területeknek valójában csak a képzeleted szab határt!

1. Wc papír guriga karácsonyfadísz

Amire szükséged lesz: guriga, olló, festék, ragasztó, zsinór
Mint a cikkben szereplő szinte összes dologhoz, a wc papír gurigából készült karácsonyi díszhez is csupán ollóra, ragasztóra, festékre és egy kis kézügyességre lesz szükséged. Az alább látható módszer szerint a gurigákat festékkel színezed, majd keresztben csíkokra vágod és összeragasztod őket. Az így keletkező „hópelyhek” egyik ágára köss egy zsinórt, és mehet is a fára!

Karácsonyfadísz wc papír gurigából

2. Adventi kalendárium

Amire szükséged lesz: guriga, olló, festék, ragasztó
A gurigákat egyben is felhasználhatod az adventi naptár rekeszeinek, vagy készíthetsz kis dobozkákat is (később mutatjuk, hogyan), amikbe az édességeket rejtheted. Hagyhatod natúran a papírt, vagy le is festheted, hogy ünnepi legyen.

Adventi kalendárium wc papír gurigából

3.    Christmas cracker

Amire szükséged lesz: guriga, csomagolópapír, szalag
A christmas cracker az angolszász területeken elterjedt ünnepi asztaldekoráció, amit megfognak a két végén és széthúznak, hogy felfedjék a benne rejlő konfettit, édességet vagy egy frappáns viccet. Töltsd meg a wc papír gurigát, majd borítsd be ünnepi csomagolópapírral és kösd meg a két végén úgy, hogy maradjon papír, amit meg tudnak fogni a vendégek.

Christmas cracker wc papír gurigából

4.    Húsvéti dekoráció wc papír gurigából

Amire szükséged lesz: guriga, olló, festék, ragasztó
Wc papír gurigából készülhet húsvéti tojástartó vagy különféle dekorációs célt szolgáló figurák is. Elő a pasztellszínekkel, és varázsolj csibéket és nyuszikat a gurigákból, amik feldobják az ünnepi asztalt.

Húsvéti dekoráció wc papír gurigából

5.    Ajtódísz toalettpapír gurigákból

Amire szükséged lesz: guriga, olló, festék, ragasztó
Fess le néhány wc papír gurigát a kívánt színekkel, vágd fel őket egyenlő szélességű karikákra, majd ragaszd őket egymáshoz, amíg el nem éred a kívánt formát és méretet. További elemekkel, akár termésekkel is díszítheted az ajtódíszt, hogy mindig megfeleljen az aktuális szezonnak.

Ajtódísz wc papír gurigából

6.    Falidísz wc papír gurigából

Amire szükséged lesz: guriga, olló, ragasztó, kartonpapír
Az üres wc papír gurigát vágd fel tetszőleges szélességű karikákra, hajtogasd őket kedved szerint, majd egy vastagabb kartonra felragasztva alkoss belőlük virágokat, növényeket, vagy geometrikus formákat.

Falidísz wc papír gurigából

7.    Wc papír guriga figurák

Amire szükséged lesz: guriga, olló, festék, ragasztó
Vitathatatlanul a gyerekek kedvencei a wc papír gurigából készült állatfigurák, hiszen itt tényleg csak a képzeletük szab határt a végeredménynek. Készíthetünk nyuszit, baglyot, békát, egy egész állatkertet is! A wc papír guriga figurák elkészítéséhez használj akrilfestéket a gurigák színezéséhez, vagy színes papírból kivágott formákkal és azok felragasztásával is szuper végeredményt érhetsz el.

Wc papír guriga figurák

8.    Csináld magad bábfigura gurigából

Amire szükséged lesz: guriga, olló, festék, ragasztó, zsinór, hurkapálca
Néhány wc papír gurigából olló, festék, hurkapálca, zsinór és néhány egyéb, a ház körül megtalálható tárgy felhasználásával a legkülönfélébb bábfigurákat lehet elkészíteni, amikkel mehet a véget nem érő bábelőadás.

Bábfigura wc papír gurigából

9.    Ajándék dobozka gurigából

Amire szükséged lesz: guriga, festék, csomagolópapír vagy szalag
Kisebb tárgyakat ajándékozhatsz wc papír gurigából készült dobozkába rejtve. Végy egy gurigát, kicsit lapogasd meg, majd hajtogasd be a végeit két oldalt. Az így keletkezett dobozt díszítheted saját kezűleg festékkel, vagy átkötheted egy szép szalaggal.

Dobozka wc papír gurigából

10.    Toalettpapír guriga, mint nyomda

Amire szükséged lesz: guriga, festék, papír
Készíts egyedi mintás csomagolópapírt vagy üdvözlőkártyát wc papír nyomdával! Csupán annyi a dolgod, hogy formát hajtasz a gurigából (pl. szív vagy csillag), festékbe mártod a szélét, majd rányomod a sima papírra. 

Nyomda wc papír gurigából

11.    Ceruzatartó wc papír gurigából

Amire szükséged lesz: guriga, olló, festék, ragasztó
A wc papír gurigából készült ceruzatartó lényegében a wc papír gurigából és az egyik végére ragasztott kartonpapírból áll. Ragaszthatsz több hengert is egymás mellé, és máris van egy szuper asztali rendszereződ, ami otthont ad a filceknek, tollaknak vagy akár sminkecseteknek. Dekoráld kedved szerint!

Ceruzatartó wc papír gurigából

12.    Ékszertartó wc papír gurigákból

Amire szükséged lesz: guriga, olló, ragasztó, opcionálisan festék
Szuper személyre szabott ékszertartó állványt készíthetsz néhány wc papír gurigából. Alapként használj egy álló helyzetű gurigát, aminek a tetejét kétoldalt bevágod félkörívben (hogy illeszkedjen rá keresztbe egy másik guriga) majd erre keresztbe ragassz két fekvő helyzetű gurigát, mintegy T betűt formázva. Az állvány „karjaira” ezután tehetsz karkötőket és nyakláncokat is.

Ékszertartó wc papír gurigából

13.    Újrahasznosított szalvétagyűrű

Amire szükséged lesz: guriga, olló, opcionális dekoráció
Ha a kicsit extrább tálalási módszerek híve vagy, akkor dobd fel az asztalt szalvétagyűrűkkel! Ne aggódj, nem kell őket újonnan beszerezned, hiszen wc papír gurigákból is könnyedén elkészítheted és a saját ízlésedre szabhatod őket. Csak vágd fel a gurigákat keresztben – kettő vagy három részre, ahogy Neked tetszik – és már dekorálhatod is őket.

Szalvétagyűrű wc papír gurigából

14.    Lebomló palántázó

Amire szükséged lesz: guriga, olló
A wc papír gurigából szuper költséghatékony és környezetbarát palántázót lehet készíteni csupán egy olló segítségével. Vágj le kb. egy ujjnyit a gurigából, majd szintén egy ujjnyi magasságban vágd be négyszer, hajtogasd be a füleket, és már mehet is bele a föld és magok.

Lebomló palántázó wc papír gurigából

15.    Újrahasznosított kábel rendszerező

Amire szükséged lesz: guriga
A wc papír guriga úgy, ahogy van, szuperül funkcionálhat kábel rendszerezőként. Csak hajtogasd össze a kábelt és helyezd bele egy gurigába, így nem fog összegubancolódni és mindenfele lógni, így letisztultabb hatást kelt a lakásban.

Kábel rendszerező wc papír gurigából

A fenti kreatív ötleteken felül akár madáretetőt is készíthetsz wc papír guriga felhasználásával, melynek elkészítését ebben a cikkben mutatjuk meg.

Amennyiben kedvet kaptál egy projekthez az említett ötletek közül, akkor ne felejtsd el beszerezni hozzá a megfelelő mennyiségű és minőségű Crepto wc papírt, aminek a gurigái kiváló alapanyagként szolgálnak a kreatívkodáshoz. Itt megtudhatod, hogy hol szerezheted be a Crepto-t!

Széchenyi 2020 - Befektetés a jövőbe - Európai Regionális Fejlesztése Alap