Piszke Papír - Minden esetre
Hogyan válaszd ki a legjobb wc papírt?

Hogyan találd meg a legjobb wc papírt?

Kíváncsi vagy, hogyan találhatod meg a számodra, és a környezeted számára is a legmegfelelőbb toalettpapírt? Mi segítünk ebben!

Sokaknak a wc papír vásárlás csupán annyiból áll, hogy bemennek az üzletbe, és leemelik a polcról valamelyik színes csomagolású, illatos és kedvező árú verziót, azonban ez több szempontból sem a legjobb stratégia. Cikkünkből megtudhatod, mire érdemes figyelned a legjobb, mégis olcsó wc papír megtalálásához!

Van különbség wc papír és olcsó wc papír között?

De még mennyire! Rengeteg opció létezik a magyar piacon, és a legszembetűnőbb különbség az alternatívák között minden bizonnyal a lapszám: vagyis, hogy hány darab wc papír lapocska kerül fel egy gurigára. Többféle kiszerelés közül is válogathatsz – ez azt jelenti, hogy mennyi tekercset kapsz egy csomagolásban -, és ha odafigyelsz a környezetvédelemre, akkor az sem elhanyagolható szempont, hogy milyen anyagba vannak csomagolva a wc papír tekercsek: műanyagba vagy környezetbarát papírba?

 

Minél több a tekercs, annál olcsóbb a wc papír? Figyeld a magas lapszámot is!

Egy átlagos drogériában számos kiszerelésű wc papírt találhatunk, melyek jellemzően a tekercsek számában térnek csak el látványosan, azonban ez félrevezető lehet. 
Kutatások szerint egy átlag fogyasztó 35 lapnyi wc papírt használ el egy nap alatt.* Ez azt jelenti, hogy egy hagyományos wc papír tekercset – ami 150 lapból áll – egy 4 fős család egy nap alatt elhasznál! Tehát ha a legolcsóbb wc papírt az alapján választanád ki, hogy melyiknek a legalacsonyabb a bolti ára, könnyedén megvezethetnek, mert végül sokkal hamarabb elfogyhat. Éppen ezért érdemes a magasabb lapszámú toalettpapírokat keresni, mint például a Crepto 3240 wc papír, aminek egy tekercsén a szokásosnál majdnem kétszer több, 270 lap található. Egy Crepto wc papír tekercs így sokkal tovább tart, mint gondolnád, ezért kevesebbszer is kell cserélned a gurigát és bevásárolnod belőle, illetve lapszámra lebontva olcsóbbra jön ki, mint más wc papírok.

 

Rétegszám – mennyire puha a wc papír?

Minél több rétegű egy wc papír, annál jobb minőségű és annál kellemesebb használni. Általánosan elmondható, hogy a 3 rétegű toalettpapírok már jó minőségűek, tehát megfelelő szilárdsággal és nedvszívóképességgel rendelkeznek. A Piszke Papír wc papírjai természetesen kiváló minőségű, 3 rétegű papírból készülnek, amit öröm használni a mindennapok során.

 

Adalékanyag mentesség – toalettpapír érzékeny bőrre

Az, hogy a wc papír, amit használsz, illat- és festékanyagmentes, több szempontból is fontos lehet. Egyrészt azért érdemes erre figyelni, mert a hozzáadott anyagokkal kezelt wc papírból környezetszennyező vegyületek oldódhatnak ki, amik károsíthatják a vizeinket. Másrészt az is előfordulhat, hogy a bőrünk érzékeny ezekre az anyagokra, így mindenképpen válassz olyan toalettpapírt, ami mentes a hozzáadott illat- és festékanyagoktól. Ilyen módon biztos lehetsz benne, hogy a család és a környezet számára is a legjobb döntést hozod.

 

Környezetbarát wc papírok: műanyagmentes csomagolás

Bár maga a wc papír lebomlik, a tekercseket legtöbbször mégis műanyagba csomagolják, ami a természetbe kerülve évszázadokig szennyezi az élővilágot. Magyarországon egyedülálló módon a Crepto wc papír fóliamentes, kartondobozos csomagolásban kapható, így a termék egyáltalán nem tartalmaz műanyagot. A Crepto doboza újrahasznosított papírból készül, és miután a wc papír kifogyott belőle, otthonodban számtalan módon újra felhasználhatod!

Fóliamentes Crepto 3240 wc papír

Fóliamentes Crepto 3240 wc papír

Összegzés – Hogy válasszuk ki tehát a legjobb wc papírt?

A legfontosabb, hogy tudatosan nézzünk körbe a wc papírok között, és úgy döntsünk, hogy mire is van szükségünk, amitől a családunk számára a legjobb wc papírt választhatjuk ki. Rengeteg alternatívát találhatunk a boltokban, amik tekercsek számában, lapszámban, rétegszámban, illat- és festékanyagokban vagy akár a környezetbarát kialakításban térnek el egymástól.
Vásárlóink szerint a fóliamentes Crepto 3240 wc papírok a legjobb wc papírok közé tartoznak, hiszen a magas lapszám miatt ár-érték arányban jó választásnak bizonyulnak, mindemellett műanyagmentes, papírdobozos csomagolásuknak köszönhetően az egyik legkörnyezetbarátabb alternatívának számítanak a magyar piacon. A Piszke Papír termékek Magyarországon, lábatlani papírgyárunkban készülnek, így a szállítás során is sokkal kevesebb károsanyag-kibocsátás keletkezik, mint a külföldön készülő termékek esetében.

Csatlakozz Te is a tudatos vásárlók közéhez, itt megtudhatod, hogy a környezetbarát Crepto hol kapható!

*forrás: https://www.statista.com/chart/15676/cmo-toilet-paper-consumption/

Széchenyi 2020 - Befektetés a jövőbe - Európai Regionális Fejlesztése Alap