Piszke Papír - Minden esetre
Szilvia konyhai papírtörlő

Miért hívjuk Szilviának a konyhai papírtörlőt?

Elgondolkodtál már valaha azon, hogy mióta, és vajon miért hívjuk Szilviának a papírtörlőt? Rengeteg teória és városi legenda kering erről, cikkünkben mutatunk néhányat!

Szilvia, a legjobb barátnő

Sokak szerint egyszerűen azért nevezzük Szilviának a konyhai papírtörlőt, mert a konyhában ő a legjobb barátnő, akire a leginkább szükségünk van, aki mindig kisegít a bajban. Túl olajos lett a rántott hús? Szilvia megoldja! Kiloccsant az üdítő? Hozd a Szilviát!
A Szilvia konyhai papírtörlő kiváló minőségével és magas nedvszívó képességével bármilyen folyadékkal elbánik pillanatok alatt. Kattints, ha többet is meg szeretnél tudni erről a szuper környezetbarát és hazai gyártású higiéniai papírtermékről!

 

Szilvia, az erdők istennője

Vannak olyan elméletek is, melyek szerint Szilvia a latin silva szóból ered, ami erdőt jelent. A szintén latin Sylviana név jelentése „erdőből jött, erdőből való”, ennek a magyar megfelelője a Szilvia. Ezen az analógián elindulva a Szilvia papírtörlőre is teljes mértékben igaz, hogy az erdőből származik, hiszen a gyártáshoz felhasznált cellulóz 100%-ban FSC minősítéssel rendelkező, fenntartható erdőgazdaságokból kerül beszerzésre.

 

A mi Szilviánk

Az igazság valószínűleg közelebb áll hozzánk, mint gondolnánk. Szó szerint!:)
A Szilvia konyhai papírtörlő a már 1960-as évektől (még az állami Piszkei Papírgyár korszakától) kezdve jelen van a magyar piacon, így volt ideje arra, hogy az egyik legnépszerűbb márkává váljon a fogyasztók közében. Ennek a népszerűségnek a nyomán a Szilvia generikus kifejezéssé vált, vagyis az emberek elkezdték nemcsak a Szilviát, hanem az összes papírtörlőt Szilviának hívni. Hosszú évek során alakult így, hogy a Szilvia név összeforrt a konyhai papírtörlővel, és mi a Piszke Papírnál örülünk neki, hogy részesei lehettük ennek a folyamatnak!

 

Próbáld ki Te is az eredeti Szilviát és fedezd fel itt a hozzád legközelebbi lelőhelyét!

Szilvia konyhai papírtörlő
Széchenyi 2020 - Befektetés a jövőbe - Európai Regionális Fejlesztése Alap