Piszke Papír - Minden esetre

A Piszke Papír története – A Forest-Papírtól a fóliamentes Crepto-ig

Ha mindig is kíváncsi voltál, hogy hogyan indult a Piszke Papír, és milyen út vezetett a fóliamentes higiéniai papírtermékek megalkotásához, akkor jó helyen vagy!

Tarts velünk egy kis időutazásra, amiben elmondjuk Magyarország egyik meghatározó papírgyárának történetét.

A Piszkei Papírgyár, ahol minden indult

A Magyar Piszke Papír alapítóját, Bodrogai Ferencet a szakma igazi papíripari polihisztornak tartja, és nem ok nélkül: pályafutását 1967-ben kezdte a Piszkei Papírgyárban, ahol a ranglétra szinte összes létező fokát megmászva kereskedelmi és marketingvezető vált belőle. A gyár 1994-ben görög magánbefektetők kezébe került, aminek következtében Ferenc 27 év után otthagyta a papírgyárat, és megfogadta, hogy soha többet nem megy a papíripar közelébe.

„Három hónapig így is gondoltam” – emlékszik vissza ügyvezetőnk, majd nem sokkal később négy társával együtt megalapította a FOREST-PAPÍR Kft.-t, amely a 2000-es évekre piacvezetővé nőtte ki magát a hazai lakossági szektorban. Ez a szektor 2016-ben értékesítésre került, a munka azonban nem állt meg, és mivel új nevet kellett választani, létrejött a Magyar Piszke Papír Kft., a Piszke Csoport tagjaként, a Lábatlan melletti terület elnevezéséből. „A cégcsoport, aminek bevétele 10 milliárd fölötti, ma négy lábból áll: a Magyar Piszke Papír lakossági és közületi higiéniai termékek gyártásával foglalkozik, megvettem a Crepto és a Szilvia márkákat, reinkarnáltuk , teljesen új tartalommal feltöltve. A Crepto szerintem ma az európai piacon az egyik legjobb ár-érték arányt képviselő wc papír, és legjobb használati értékű termék lett.” – meséli Ferenc.

Bodrogai Ferenc – a Magyar Piszke Papír Kft. ügyvezetője és tulajdonosa

Bodrogai Ferenc – a Magyar Piszke Papír Kft. ügyvezetője és tulajdonosa

A papírgyártásban nincs megállás

A Piszke Csoporthoz tartozó második üzletág a termék- és szolgáltatás-értékesítéssel foglalkozó Assist-Trend, amellyel a Kárpát-medence magyarlakta területeire is kiterjedő rendszert építettünk ki. Ez az ágazat egységes termékportfólióval, vállalatirányítási rendszerrel, tartalommal, árképzéssel és megjelenéssel rendelkezik. A cégcsoport harmadik tagja az Aby’s Natural Food, ami egy bio és gluténmentes termékeket előállító üzem. 

 

Magyar Termék védjegy

Szintén a cégcsoporthoz tartozik - negyedik lábként - a Magyar Termék Nonprofit Kft. Bodrogai Ferenc (ügyvezető) 2016-ban álmodta meg a magyar termékprogramot és a védjegyet, amely nonprofit szervezetként a magyar gyártású és feldolgozású termékek vásárlását ösztönzi. A ’Vedd a hazait!’ koncepció mentén immáron 5 kategóriában ismernek el termékeket:

  • Magyar Termék
  • Hazai Termék
  • Hazai Feldolgozású Termék
  • Magyar Szolgáltatás
  • Kiváló Termék

„A Magyar Termék védjeggyel hasítunk, a kezdeményezéshez immár 250 védjegyhasználó partner 5500 termékkel csatlakozott, így messze a legismertebbek vagyunk a piacon.” – mondja ügyvezetőnk, Bodrogai Ferenc.

 

A higiéniai papíripar megreformálása

Ügyvezetőnk filozófiájának a kezdetektől fogva központi eleme az innováció és értékteremtés. Szerettünk volna követendő példát állítani az iparág szereplőinek, ennek nyomán jött létre 2019-ben a papírdobozos Crepto wc papír és Szilvia konyhai papírtörlő (előbbi egyébként 1985 óta létezik, akkor még műanyag csomagolásban volt kapható). 
A konvencionális higiéniai papírtermékek gyártása és használata nagyobb környezetszennyezéssel jár, mint gondolnád, különösen akkor, ha a műanyag csomagolás is helyet kap a folyamatokban. A fogyasztók ezt egyre inkább hajlandóak felismerni, ezért folyamatosan nő az érdeklődés a műanyagot mellőző, fóliamentes és fenntartható alternatívák iránt, melyek amellett, hogy jó minőségűek, csökkentik az ökológiai lábnyomot.

 

Crepto wc papír: a legjobb választás

Amennyiben a hazai gyártású, fóliamentes Crepto wc papírt választod, nemcsak a környezetterhelést csökkented, de beltartalomban is többet kapsz: a Crepto egy tekercsén 270 lapot találsz, ami 34,8 méter papírt jelent (az üzletági standard 15-20 méter/tekercs körül mozog). Nagy örömünkre a fóliamentes Crepto toalettpapír 2023-ban bekerült a Rossmann drogériák polcaira, ahol újrahasznosított és újrahasznosítható papírdobozos csomagolásával igazi innovációnak számít, hazánkban az első és egyedüli fóliamentes termék a higiéniai kategóriában.

Magyar Piszke Papír

Mi a Piszke Papírnál minden egyes nap azon dolgozunk, hogy innovatív megoldásokkal kicsit jobbá tegyük a mindennapokat, mindezt környezetbarát módon. 

Ha szeretnéd kipróbálni Te is a környezetkímélő alternatíváinkat, akkor itt megmutatjuk, hogy hol szerezheted be őket!

Széchenyi 2020 - Befektetés a jövőbe - Európai Regionális Fejlesztése Alap